Önmegvalósításunk érdekében tisztán kell látnunk valódi képességeinket

Sokszor teszteket töltünk ki, amikor válaszokat keresünk

Az önértékelési nehézségek nehezítik a kapcsolatteremtést

Ki vagyok én, milyen is vagyok valójában? Önmagunkat keressük…

Félünk, szorongunk. Tele vagyunk félelmekkel. Van rá valós okunk?

A legjellemzőbb helyzetek, amikor érdemes pszichológushoz fordulniPszichológiai Konzultáció Online, Veszprém, Zala, Vas, Somogy és Győr-Sopron megyében

Szerző:
 
Pszichológus Online, Veszprém, Zala, Vas, Somogy és Győr-Sopron megyében Pszichológiai KonzultációBárkivel előfordul az élete folyamán, hogy valamilyen jól körülhatárolt problémával, nagyobb horderejű döntési helyzettel találkozik, melynek megoldásában elakadást érez.
 
Ilyenkor szinte természetes módon a legtöbben azonnal családtagjainkhoz, közeli barátainkhoz, ismerőseinkhez fordulunk tanácsért. Nyilvánvalóan olyan személyekhez, akik szeretnek bennünket és úgy hisszük, hogy csakis a javunkat akarják.
 
Csakhogy ők többnyire érzelmileg érintettek, azaz elfogultak, emiatt nem tudják objektív módon szemlélni és értékelni a tényeket. A maguk szemszögéből és a hozzánk való viszonyulásuk alapján mérlegelnek és adnak tanácsot.
Többen, többfélét.
 
Ezáltal tovább mélyül az önbizonytalanságunk, libikókaszerűen billegünk a "merre tovább" kérdéskörben, mely ettől kezdve a "kire hallgassak" nyomasztó problematikájával is kiegészül.
 
Ezekben az esetekben gyors és hatékony segítséget jelenthet, ha egy teljesen kívülálló, független szekember, pszichológus tanácsát kérjük, aki a problémakör olyan oldalait is meg tudja világítani, amire sem magunk, sem ismerőseink - éppen a szubjektív viszonyulás miatt - nem gondolunk. 
 
Sokszor elég egyetlen, esetleg két-három találkozásból álló áttekintő beszélgetés, mely a problémára fókuszálva segít túljutni elakadásainkban.
 

Kérem tekintse át, hogy mivel fordulhat hozzám, mint pszichológushoz >>>

 
A pszichológiai konzultáció lehet személyes is, de minthogy 2009 óta végzek online pszichológiai konzultációt is Skype segítségével, a külföldön, nagy távolságban a magyar nyelvterülettől dolgozó és élők számára is hatékony segítséget tudok nyujtani online pszichológiai konzultáció segítségével. Bővebben az Online Pszichológus oldalamon olvashat erről >>>


Kérdés, üzenet küldése Bencsik Andrea pszichológusnak:

Üzenete közvetlenül a személyes mail-boxomba érkezik és sehol, semmilyen módon nem kerül nyilvánosságra.
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név (*)

Kérem írja be a teljes nevét
E-mail (*)

Hibás e-mail címet adott meg
E-mail ismét (*)

A két email cím nem egyezik
Üzenet (*)

Kérem írja be üzenetét
Biztonsági kód (*)
Biztonsági kód (*)
   kód frissítése
Biztonsági kód érvénytelen

  


Üzenete sikeres elküldését követően egy visszaigazolást fog látni. Amennyiben a visszaigazoló ablak nem jelenik meg, kérem görgesse le az oldalt az űrlap esetleges hibaüzeneteinek megtekintéséhez, javításhoz.Jognyilatkozat >>>
 

Ha rendelkezik okostelefonnal, elmentheti telefon számom, email címem és a beolvasott kódban található linkre kattintva jelentkezhet személyes vagy online pszichológiai terápiára személyes vagy online pszichológiai terápiára
Bencsik Andrea Pszichológus * Online, Veszprém, Zala, Vas, Somogy és Győr-Sopron megyében Indítsa el a QR kód alkalmazást, tartsa a kamerát a vonalkód fölé és amennyiben a telefonnak sikerült beolvasnia a kódot, egy halk hangjelzés után a képernyőre ki is írja az adatokat.

 

Egy kis humorA nagyításhoz klikk ide

ANDERTOONS.COM PSYCHIATRY CARTOONS

Online Pszichológiai tanácsadás Skype-onOnline pszichológiai tanácsadás

Online pszichológiai tanácsadásOnline pszichológiai tanácsadás? Amikor először hallottam erről a más országokban már bevált módszerről, megvallom őszintén, hogy élesen tiltakoztam. Azóta eltelt pár év, megváltoztak a dolgok, így a vélekedésem is.

Ma már minden elérhető interneten keresztül. Nem csak információk. Rendelhetünk bármit online, termékeket, ételt, ruházatot. Találhatunk társat is ezen a csatornán.

Az internet természetessé vált az élet minden területén. E-mailen, skype.on és különböző közösségi oldalakon keresztül osztjuk meg a velünk történő eseményeket, így tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, ismerőseinkkel.

Miért ne kérhetnénk online tanácsot egy pszichológustól, ha éppen úgy érezzük, hogy elakadtunk az életünk fontos kérdéseiben?

Az online pszichológiai tanácsadás e-mailen vagy skype-on történő kapcsolatfelvétel nyomán történik.

A részletekkel kapcsolatban látogasson el az onlinepszichologus.com honlapomra.

Megmenthető házasság

Házasságterápia, a párkapcsolati terápiaAmikor egy házasság válságba kerül, amikor két ember egy ideje már nem igazán tud szót érteni egymással, nem képes közös nevezőre jutni, szinte jeges zuhanyként fogalmazódik meg a válás gondolata.

Szerencsére egyre többen tudják, hogy ebben a helyzetben is van segítség, és nem feltétlenül a végletesség jelent megoldást.

Pszichológusként azt tapasztalom, hogy azok a házasságok megmenthetőek, ahol megvan az elegendő érzelmi alap egymás iránt, és ahol mindkét félben megvan a törekvés egy megújult, közös jövő kialakítására.

A házasságterápia, a párkapcsolati terápia speciális módszerekkel nyithat új dimenziót nő és férfi számára a harmónia visszaszerzéséhez.

Meddőség és Lélek

Pszichoterápia vagy a támogató pszichológiai tanácsadás meddőség eseténKözismert statisztikai tény, hogy napjainkban minden negyedik házaspár szembesül a vágyott gyermekáldás elmaradásával.

Az esetek 30 százalékában kifejezetten lelki okok állnak a terméketlenség hátterében.

Pszichológusként ugyanakkor azt is tapasztalom, hogy a kimutatott orvosi okok, a felállított diagnózisok a maguk szárazságával súlyos lelki válságot, belső megrendülést, a férfi és női önazonosság elbizonytalanodását váltják ki az érintetteknél.

A meddőségi kezelések jelentős fizikai és pszichés megterhelést jelentenek a nők számára.

A siker elérésében, a babavárásig vezető, sokszor rögös úton komoly segítséget jelent a pszichoterápia vagy a támogató pszichológiai tanácsadás.