Házassági válság, krízishelyzetek

Párkapcsolati tanácsadás * Házassági válság

Szerző:

Szerelem, összetartozás, holtomiglan-holtodiglan. Így indul (szinte) minden házasság.

 Házassági válság, krízishelyzetek

A statisztikai adatok szerint mégis több mint a fele válással végződik.

És nem feltétlenül azért, mert elmúlik a szerelem, mert elhal a láng és kihűl a szenvedély.

Ahogyan életünk korszakokra és ciklusokra osztható, ugyanúgy két ember kapcsolatában is jól azonosíthatóak azok a pontok, melyek adott esetben válsághelyzetet, krízist idézhetnek elő.

Valójában minden olyan helyzet, amely változást hoz, mélyen érinti a párkapcsolatot és magában rejti a konfliktusok és feszültségek lehetőségét:
- összeköltözés, kezdeti összecsiszolódás
- házasságkötés
- kapcsolat a szülőkkel, konfliktushelyzet
- egzisztenciateremtés
- költözés, lakóhelyváltoztatás
- karrierépítés, munkahelyváltás
- a család bővülése, gyermekszületés - hormonváltozások a terhesség, szoptatás idején
- az anya otthon maradása illetve visszatérése a munkába
- gyermekneveléssel kapcsolatos nézetek
- kamaszkori sajátosságok, nehézségek kezelése
- a gyermek/ek kirepülése
- időskorú szülők gondozása, ellátása
- kiürült házasság, ellaposodott érzelmek
- hűtlenség, megcsalás
- klimaktérium, változókor, hormonváltozások mind női, mind férfi oldalról
- kapuzárási pánik
- nyugdíjba vonulás
- betegségek, veszteségek.

Ismerve ezeket a helyzeteket, tudva a velük járó nehézségeket, felkészülve a megoldásukra, elejét vehetjük a végletes döntéseknek. A házasságok nagy része megmenthető lenne. Vagy ha a kommunikáció elakadt, téves vágányra terelődött, pszichológus segítségével, házasságterápiával, párkapcsolati terápiával kezelhető a konfliktusok döntő többsége. 

Minden házasságban és kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Talán az egyik legfelemelőbb érzés visszanézni, együtt, kézenfogva, annak tudatában, hogy ezt az akadályt is leküzdöttük, ismét sikerrel túljutottunk egy fordulóponton, mely tovább kovácsolta az összetartozásunkat.

Persze létezik legvégső eset, amikor már végképp nem menthető a kapcsolat. Ilyenkor el lehet válni. Kulturáltan, békében.

A leggyakoribb és legjellemzőbb helyzetekről ebben a rovatomban olvashat részleteket.Kérdés, üzenet küldése Bencsik Andrea pszichológusnak:

Üzenete közvetlenül a személyes mail-boxomba érkezik és sehol, semmilyen módon nem kerül nyilvánosságra.
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

Név (*)

Kérem írja be a teljes nevét
E-mail (*)

Hibás e-mail címet adott meg
E-mail ismét (*)

A két email cím nem egyezik
Üzenet (*)

Kérem írja be üzenetét
Biztonsági kód (*)
Biztonsági kód (*)
   kód frissítése
Biztonsági kód érvénytelen

  


Üzenete sikeres elküldését követően egy visszaigazolást fog látni. Amennyiben a visszaigazoló ablak nem jelenik meg, kérem görgesse le az oldalt az űrlap esetleges hibaüzeneteinek megtekintéséhez, javításhoz.Jognyilatkozat >>>
 

Ha rendelkezik okostelefonnal, elmentheti telefon számom, email címem és a beolvasott kódban található linkre kattintva jelentkezhet személyes vagy online pszichológiai terápiára személyes vagy online pszichológiai terápiára
Bencsik Andrea Pszichológus * Online, Veszprém, Zala, Vas, Somogy és Győr-Sopron megyében Indítsa el a QR kód alkalmazást, tartsa a kamerát a vonalkód fölé és amennyiben a telefonnak sikerült beolvasnia a kódot, egy halk hangjelzés után a képernyőre ki is írja az adatokat.

 

Egy kis humorA nagyításhoz klikk ide

ANDERTOONS.COM PSYCHIATRY CARTOONS

Online Pszichológiai tanácsadás Skype-onOnline pszichológiai tanácsadás

Online pszichológiai tanácsadásOnline pszichológiai tanácsadás? Amikor először hallottam erről a más országokban már bevált módszerről, megvallom őszintén, hogy élesen tiltakoztam. Azóta eltelt pár év, megváltoztak a dolgok, így a vélekedésem is.

Ma már minden elérhető interneten keresztül. Nem csak információk. Rendelhetünk bármit online, termékeket, ételt, ruházatot. Találhatunk társat is ezen a csatornán.

Az internet természetessé vált az élet minden területén. E-mailen, skype.on és különböző közösségi oldalakon keresztül osztjuk meg a velünk történő eseményeket, így tartjuk a kapcsolatot barátainkkal, ismerőseinkkel.

Miért ne kérhetnénk online tanácsot egy pszichológustól, ha éppen úgy érezzük, hogy elakadtunk az életünk fontos kérdéseiben?

Az online pszichológiai tanácsadás e-mailen vagy skype-on történő kapcsolatfelvétel nyomán történik.

A részletekkel kapcsolatban látogasson el az onlinepszichologus.com honlapomra.

Megmenthető házasság

Házasságterápia, a párkapcsolati terápiaAmikor egy házasság válságba kerül, amikor két ember egy ideje már nem igazán tud szót érteni egymással, nem képes közös nevezőre jutni, szinte jeges zuhanyként fogalmazódik meg a válás gondolata.

Szerencsére egyre többen tudják, hogy ebben a helyzetben is van segítség, és nem feltétlenül a végletesség jelent megoldást.

Pszichológusként azt tapasztalom, hogy azok a házasságok megmenthetőek, ahol megvan az elegendő érzelmi alap egymás iránt, és ahol mindkét félben megvan a törekvés egy megújult, közös jövő kialakítására.

A házasságterápia, a párkapcsolati terápia speciális módszerekkel nyithat új dimenziót nő és férfi számára a harmónia visszaszerzéséhez.

Meddőség és Lélek

Pszichoterápia vagy a támogató pszichológiai tanácsadás meddőség eseténKözismert statisztikai tény, hogy napjainkban minden negyedik házaspár szembesül a vágyott gyermekáldás elmaradásával.

Az esetek 30 százalékában kifejezetten lelki okok állnak a terméketlenség hátterében.

Pszichológusként ugyanakkor azt is tapasztalom, hogy a kimutatott orvosi okok, a felállított diagnózisok a maguk szárazságával súlyos lelki válságot, belső megrendülést, a férfi és női önazonosság elbizonytalanodását váltják ki az érintetteknél.

A meddőségi kezelések jelentős fizikai és pszichés megterhelést jelentenek a nők számára.

A siker elérésében, a babavárásig vezető, sokszor rögös úton komoly segítséget jelent a pszichoterápia vagy a támogató pszichológiai tanácsadás.